14 voordelen van online boekhouden!

Hieronder alle 14 voordelen van het online boekhouden:

1. Online boekhouden is tijdbesparend!

Online boekhouden bespaart veel tijd. Door dat u stukken online aanlevert heeft u nooit meer gedoe om die ene factuur van "begin" dit jaar te vinden als u hem nodig heeft. Die ene factuur indien u met papier zou werken ergens ooit heeft gearchiveerd is natuurlijk lastig terug te vinden. Bij online boekhouden heeft u dat soort perikelen niet. 

Verder bespaart u veel tijd door dat bijvoorbeeld: U bent nu bij de Makro en u heeft daar een leuke kantoorset gekocht, de factuur is netjes direct ontvangen. Normaal zou u als met papier werkt de facturen zelf ergens moeten bewaren en eens in de zoveel tijd een hele reeks facturen naar uw boekhouder langs brengen. Als u aan online boekhouden doet van Moneta, kunt u bij wijze van direct op de parkeerplek als u de auto instapt, via uw telefoon door middel van een makkelijke app, een foto maken van de factuur en inzenden.

Nu is de factuur direct aangeleverd en kan de factuur principe weggooit worden, dit komt door dat wij zelf alle stukken online volgens de wettelijke vastgestelde termijnen op cloud basis voor u bewaren. U hoeft dus niet meer elke keer naar uw boekhouder te rijden om de facturen/bonnen te brengen.

Verder bespaart u ook veel tijd door dat wij een automatische bankkopelling maken met ons boekhoudprogramma. Hierdoor hoeft u niet meer te gaan zoeken naar pdf bestanden of papieren stukken of het telkens downloaden van mt.940 bestanden (mt.940 is een bestandstype) 

Alle bankmutaties worden iedere dag bij ons boekhoudprogramma automatisch ingeschoten!


2. Online boekhouden is goedkoper!

Online boekhouden is vele malen goedkoper dan met papier de boekhouding laten verrichten. Moneta is minder tijd kwijt aan het inboeken van facturen en verwerken van gegevens. Hiermee kan Moneta efficiënter met de tijd omgaan en minder uren spenderen aan simpele taken, waardoor wij een goedkoper tarief kunnen aanbieden voor onze dienstverlening. Dit resulteert erin dat u ook geld bespaart op fiscaal gebied. Namelijk: wij kunnen onze energie insteken in zaken zoals op welke manieren u belasting kunt besparen. Hiermee bespaart u dus geld uiteindelijk op administratief gebied en op fiscaal gebied!


3. Makkelijker samenwerken met boekhouder!

Bij online boekhouden kan Moneta makkelijk met u meekijken naar facturen die u heeft ingezonden. Heeft u bijvoorbeeld vragen over bepaalde facturen dan kan dit direct real time door Moneta opgelost worden.


4. Meerdere koppelingen mogelijk met online boekhouden!

Naast de bankkoppeling zijn er meer koppelingen mogelijk met online boekhouden, zoals bijvoorbeeld een webshopkoppeling, u kunt uw klanten en leveranciers inlezen in ons softwareprogramma.


5. Online boekhouden is duidelijker voor ondernemers!

Hoeveel omzet heb ik genereert deze maand, wat zijn mijn kosten deze maand? U kunt door online boekhouden dit meteen inzien, alles wat wij verwerken wordt direct voor u zichtbaar. U kunt bij wijze van, als u alles heeft aangeleverd en wij hebben dat verwerkt tot op de dag zien hoe u ervoor staat. Normaliter bij klassieke boekhouders moet u hele tijd langs gaan en vragen om de cijfers van de afgelopen maanden. Bij Moneta kunt u op maandniveau, weekniveau, dag niveau, de cijfers inzien.


6. Online boekhouden is overal mogelijk!

Voor online boekhouden bent u niet aan een locatie gebonden. U kunt bijvoorbeeld als u online aankopen doet en u bent in het buitenland alsnog de facturen aanleveren. Dus ook al zit u ergens aan de andere kant van de oceaan, als u maar een internetverbinding heeft kunt u in principe gewoon de stukken aanleveren!


7. Met online boekhouden gaat u met de tijd mee!

Steeds meer dingen in het leven worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. We merken constant dat alles om ons heen in deze wereld steeds digitaler wordt. U als ondernemer zijnde bent ook klaar voor deze stap om online te werken. Want laten we eerlijk stellen u luistert toch ook geen muziek meer uit een cassettebandje? Waarom dan wel nog facturen op papier aanleveren zoals zij dat ook in de vorige eeuw deden?


8. Verkoopfacturen maken met online boekhouden gaat heel makkelijk!

Wil u verkoopfacturen snel maken en verzenden naar uw klanten. Met online boekhouden gaat dit heel makkelijk doordat de gegevens van uw klanten ingelezen kunnen worden, tevens ook u diensten en producten. Hiermee kunt u binnen één minuut een factuur genereren en verzenden via ons boekhoudprogramma. 


9. Met online boekhouden worden uw gegevens goed bewaard!

Alles wat u aanlevert wordt in een Cloud opgeslagen en niet via "vage" back-ups ergens opgeslagen. Ook al crasht u of Moneta haar computer de stukken zullen nog altijd online beschikbaar blijven. Met online boekhouden raakt u geen gegevens kwijt!


10. Online boekhouden is veilig!

Met online boekhouden werkt u volledig veilig, omdat alles via beveiligde certificaten loopt. Er is geen kans dat niet bevoegden mensen uw administratie in kunnen zien. Software aanbieders van boekhoudprogramma's werken namelijk met versleutelde berichten en op meerdere servers op uw veiligheid en privacy te kunnen garanderen.


11. Online boekhouden zorgt voor meer ruimte in uw huis of kantoor!

Moneta bewaart al uw stukken online waardoor u geen papieren varianten hoeft te bewaren van uw administratie. Want wist u namelijk: dat ondernemers hun administratie volgens de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar moeten bewaren? Nou dat zijn dus vele dozen en ruimte die u kunt besparen in uw huis of kantoor door online te gaan boekhouden!


12. Voor online boekhouden hoeft u niet perse de nieuwste laptop of mobiel te hebben!

Voor online boekhouden kunt u bijna met alle hedendaagse gebruikte toestellen gewoon simpel en snel mee werken. Een online boekhoudpakket is gewoon via een website mogelijk om daar in te loggen en stukken aan te leveren of via een app. Dus of u nou een Huawei, Apple, Samsung, Xiaomi, telefoon heeft dat maakt voor online boekhouden niet uit. Zelfs de browser keuze heeft geen invloed of u de softwareprogramma kunt gebruiken.


13. Met online boekhouden kunt u zelf opmerkingen invoegen.

Bijvoorbeeld: u heeft een factuur aangeleverd waarbij het kan zijn dat u bij factuur wellicht iets nog wilt aankaarten. Via online boekhouden kunt u simpel een opmerking invoegen. Bijvoorbeeld: u levert een factuur aan van Mediamarkt waarop meerdere aankopen zijn gedaan zoals: 1x Macbook, 1x oordopjes voor uw dochter.  Door simpelweg een opmerking in te voegen en te vermelden van bijvoorbeeld: "MacBook zakelijk, oordopjes voor privé" Kan Moneta voor u de facturen verwerken zoals u dat wenst!


14. Online boekhouden voordeel nummer 14 is dat Moneta in deze branche actief is!

Medewerkers van Moneta beschikken over veel expertise over online boekhouden, wij werken al jarenlang met deze softwareprogramma's. Hierdoor is het voor "ons kantoor" niet nieuw, wij hebben in tegenstelling zoals de meeste boekhouders niet pas recent deze stap gemaakt.  Hierdoor is het werken met online boekhoudpakketten waardoor wij u makkelijk kunnen assisteren bij al uw vragen.

Moneta staat voor u klaar om uw boekhouding te verrichten. Meld u nu meteen aan om ook van de voordelen te genieten die online boekhouden met zich meebrengt!